У Лозовій запропонували підвищити тарифи на квартплату

Лозівська житлово-управляюча компанія запропонувала змінити тариф на квартплату на комунальній нараді 29 липня.

Директор «ЖУКа» Олена Фіндюкевич повідомила, за новими підрахунками, проведеними економістами середній тариф для 5-поверхівки має складати 2 гривні 70 копійок, для 9-поверхівки – 3 гривні 27 копійок за квадратний метр. Розраховували, беручи до уваги, 3 основні показники: підвищення мінімальної зарплати, подорожчання електроенергії та будматеріалів.
Підвищити квартплату необхідно, бо управляюча компанія стала боржником водяників, приватних ЖЕКів та тепловиків, зазначила керівник. З пропозицією не погодилися деякі депутати міськради. Сергій Войцехович та Микола Орищенко запитували, чи не стане такий перерахунок тяжким для гаманців лозівчан. Однак спеціалісти запевнили, більшість містян користуються субсидіями, тож великої різниці не відчують. Запропонованим тарифом передбачили зменшення двірників і сантехніків.
Рішуче проти скорочення виступив депутат-заводчанин Микола Орищенко. Він зазначив, якість обслуговування не покращиться через брак персоналу, а от скоротити деяких кабінетних працівників, на думку депутата, – один зі способів заощадити. Обговорення тривало більше 2 годин.
Наприкінці обговорення міський голова Сергій Зеленський запропонував всім незгодним з перерахунком тарифу завітати у «ЖУК» і разом з економістами провести підрахунки.