У Лозовій визначать кількість ліцеїстів, яких навчатимуть за міський рахунок +vd

Через проблеми з фінансуванням профтехосвіти  Панютинський аграрний та Лозівський професійний ліцеї утримуватимуть за міські кошти. Щоб заощадити керівництво міста створило робочу групу, яка направила листи до підприємств та установ з проханням сформувати замовлення, тобто визначитися з кількістю  необхідних спеціалістів, і самим сплачувати за їхнє навчання. Перше обговорення замовлень членами робочої групи відбулося 15 серпня.

 

За системою замовлень почав працювати Лозівський ковальсько-механічний завод. За ініціативою нардепа Анатолія Гіршфельда ЛКМЗ підписав меморандум з Лозівською філією Харківського автодорожнього технікуму та Лозівським профліцеєм – 20 кращих студентів отримують стипендію та гарантоване працевлаштування. Анатолій Гіршфельд впевнений,  система замовлень має працювати, щоб випускники гарантовано мали роботу.

Лозова формуватиме два замовлення – державне та регіональне. Керівництво міста  наполягатиме, щоб підготовка кадрів для держзамовлення здійснювалася з обласного чи державного бюджетів, а для регіонального – з міського.

Директорів профліцеїв попросили озвучити кількість учнів, за освіту яких сплачуватиме місто. Робоча група також має підготувати звіти про найнеобхідніші професії та розповісти про результати своєї роботи. 

{youtube}lpgfmYoAkhU{/youtube}