На Лозівщині, у селі Українському, закрили дитсадок не попередивши батьків +vd

У селі Українському, колишньому Петрівському, батьки дошкільнят відстоюють дитсадок. Мами запевнили, освітяни району на зустрічах не раз обіцяли, що садок буде існувати, але на базі Орільської школи. Зараз персонал навчального закладу звільнили і садок закрили, але батьків забули про це попередити. Аби з’ясувати ситуацію, мами 5 вересня покликали на зустріч Орільського селищного голову Івана Крикуна та керівника управління освіти Лозівської райдержадміністрації Вікторію Бойко, але замість неї приїхав її заступник Дмитро Міненко.

Мами дошкільнят запитали у освітян, чому заклад закрили і не попередили батьків.Дмитро Міненко відповів, рішення про закриття НВК в Українському депутати Лозівської райради прийняли ще у грудні минулого року. Про це батькам мали повідомити керівники селищної ради та директор навчального закладу, зазначив заступник начальника управління освіти району.
Орільський селищний голова Іван Крикун розповів, про рішення сесії знав, однак не припускав, що дитсадок закриють. Він зауважив, керівники району та освітяни обіцяли дошкільний заклад не закривати та передати його під управління Орільського НВК.
Іван Крикун запропонував батькам написати звернення до депутатів райради з проханням залишити дитсадок в Українському. Селищний голова наголосив, допомагатиме батькам відстояти дошкільний заклад.
Щодо подальшого існування садку в Українському до Лозівської райради неодноразово звертався з запитами та зверненнями депутат Максим Інкін. Він розповів, просив управління освіти надати суми витрат на дошкільний заклад та можливі шляхи економії , які розглядають у районі, аби не допустити закриття. Але можливих альтернатив не надали, наголосив Максим Інкін. 6 вересня батьки знову письмово звернулися до депутатів з проханням залишити заклад.Максим Інкін говорить, ініціативу підтримають та будуть допомагати людям відстояти навчальний заклад.

          {youtube}ClWhLhdeNak{/youtube}