Дегустацією борщу та козацькими розвагами у Лозовій відзначили День захисника України +vd

14 жовтня лозівчани подивилися на показові виступи школярів, взяли участь у народних козацьких розвагах та вперше дегустували страви у конкурсі найсмачнішого українського борщу.

Розпочалося святкування Дня захисника України з урочистої ходи. Це ініціатива спілки учасників АТО. АТОшники, волонтери та активісти, тримаючи прапори України, пройшли проспектом Перемоги.

У фойє Палацу культури проходили конкурси кращої випічки та борщу. Працівники дитсадків мали не тільки смачно приготувати страву, а й цікаво її презентувати та оригінально подати. Визначали кращу презентацію судді, а смакові якості оцінювали професіонали у цій справі, розповіла голова журі Алла Михайлова. Конкурс найсмачнішого борщу зроблять традиційним, додала вона. Кращою у випічці стала Лозівська ЗОШ №3, за найсмачніший борщ подарунок отримав ДНЗ №13.


Одночасно із кулінарним конкурсом у спортивній залі Палацу культури тривали козацькі розваги. Молодь підіймала гирю, віджималася та «рятувала» пораненого. Найвправнішою стала команда Лозівського професійного ліцею.
Після усіх конкурсів містян запросили на концерт. Присутніх привітав секретар міськради Сергій Коба. До привітань долучився і помічник нардепа Анатолія Гіршфельда Олександр Неділько.
Захисників України, які не повернулися додому, пом’янули хвилиною мовчання.
Після урочистостей із Днем захисника України, Днем козацтва та Покровою лозівчан вітали колективи та солісти Палацу культури.

{youtube}ARe7QibWWtw{/youtube}