На Лозівщині прокачують Краснопавлівське водосховище +ft +vd

Першим цьогоріч оновили воду у Орільському водосховищі. Роботу почали 17 жовтня, завершили за 3 дні. Задіяли 10 насосів. Прокачувати Краснопавлівське водосховище розпочали 20 жовтня, додатково задіяли ще 2 насоси, закачати у водосховище мають 110 мільйонів кубів води, зазначив начальник Краснопавлівської дільниці каналу «Дніпро-Донбас» Павло Вовк.

За словами Павла Вовка, те, що водообмін розпочався восени добре вплине на якість води. Оновлення води у водосховищах не було вже 3 роки, додав він. Тепер, коли рівень та якість води на майже критичному рівні, з бюджету виділили кошти. Водообміну посприяв народний депутат України Анатолій Гіршфельд. На прохання Харківської облдержадміністації обранець звернувся до Верховної Ради. У травні він отримав відповідь, що на виконання доручення прем’єр-міністра Мінфін пояснив, гроші на наповнення Краснопавлівського водосховища виділять. Як пояснив директор Краснопавлівського підприємства «Дніпро» Максим Панченко, водообмін води запланували на осінь відповідно до технологічного циклу, через так зване цвітіння води.
Начальник Краснопавлівської дільниці каналу «Дніпро-Донбас» закликав містян та мешканців району бути пильними та не порушувати правил безпеки у період наповнення водосховища.

 

{youtube}_Otocpiz8Eo{/youtube}