Агрокластер – створений ЛКМЗ та УПЕКом – розширюється +vd

Агрокластер, створений ЛКМЗ та УПЕКом, розширюється. До об’єднання виробників та науковців приєдналися Національний науково-дослідний інститут імені Погорілого та Харківський підшипниковий завод. Меморандум про співпрацю підписали 21 жовтня, в рамках конференції «Розумна агротехніка для ефективного землеробства».

Кластер «Агротехніка»заснували у 2015 році Харківська облдержадміністрація, УПЕК, ЛКМЗ, аграрний університет Василенка та Харківська обласна організація працедавців. Зараз у складі кластеру – вже 7 вишів.
Інститут Погорілого – цінне приєднання для усіх членів кластеру, наголосив голова експертної ради Агротехніки Едуард Сімсон.Ще одним членом «Агротехніки» став Харківський підшипниковий завод ХАРП, завдяки сучасним напрацюванням в агросфері, зокрема, виготовленню спеціалізованих підшипникових агровузлів HARP AGRO UNIT.
За підтримку засновникам кластеру подякували виші – члени «Агротехніки».Вони отримали від «Лозівських машин», УПЕКу техніку на мільйони гривень.
На основі випробувань представники вишів підкреслили, «Лозівські машини» не поступаються іноземнійсільгосптехніці. Є зафіксовані підтвердження за результатами проведених Днів поля.
Окрім техніки УПЕК допомагає вишам також спеціалістами. Провідні конструктори читають студентам лекції.

 {youtube}MdmJY0X-3nc{/youtube}