Лозівські школярі позмагалися з харків’янами у мистецтві дебатувати +vd

У Лозовій пройшов регіональний етап проекту «Молодь дебатує». 7 листопада лозівські школярі змагалися з харків’янами та показували своє вміння дебатувати.

 «Молодь дебатує» – німецько-український проект, розповіла Світлана Гугіс, координатор заходу у Лозовій. Проект спрямований навчити молодь правильно будувати свої думки і мову, навчитися слухати опонентів та подолати сором’язливість. Лише 8 шкіл із всієї України беруть у ньому участь, Лозівська ЗОШ №12 серед них.

Старшокласники 12 школи змагалися з учнями Харківського НВК та приватної гімназії. Дебатували на тему «Заміна центрального опалення на альтернативне у Харківській області». Участь у обговоренні брали 4 людини: 2 представляли позицію «за» і двоє –«проти».
Члени журі обрали 4 переможців для участі в пів-фіналі, серед них 2 учні з 12 школи: Максим Шапаренко та Віталій Коровушкін. Ще 2 переможців – Любава Дендеберя і Микита Радзієвський із Харківського НВК.

Ініціативу реалізації проекту підтримали мер Лозової Сергій Зеленський та засновник і генеральний директор компанії, що займається енергетичними видами опалення. Саме за сприяння міського голови дебати відбулися у Лозовій.
Усі учасники отримали дипломи та призи від мера, їх передала начальник відділу освіти Вікторія Урванцева. Кожного учня оцінювали за особливою системою, тому надали індивідуальні поради.

    {youtube}y9-Ws4lsGPU{/youtube}