У Лозовій згадали жертв голодоморів +vd

Лозівчани вшанували пам’ять загиблих від голоду. 25 листопада на Центральному кладовищі зібралася молодь, активісти, бійці АТО та керівництво міста.Присутні згадали про події трагічних років та пом’янули жертв голодоморів хвилиною мовчання.

На мітингу виступив отець Михаїл, настоятель Свято-Смоленського храму. Історик В’ячеслав Труш розповів про історичні згадки з голодних років. Він повідомив, від голоду у Лозівському районі найбільше постраждали села Плесове, Бунакове, Павлівка-2, Артільне, згадувалися і випадки смертей у Хлібному. Присутні поклали до символічної могили квіти та колосся пшениці.

Наступного дня, 26 листопада, активісти, громадські діячі, представники від організацій, підприємств, установ, та керівництво міста взяли участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку». Вона пройшла на 4 мікрорайоні біля «хреста». Присутні послухали молитву, а о 16:00 запалили лампадки та пом’янули жертв голодоморів хвилиною мовчання. Такий мітинг відбувається у Лозовій відбувається щороку, зазначили організатори.

         {youtube}0XdKtG8iuN8{/youtube}