У Лозовій 2 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС отримали нагрудні знаки «За громадянський подвиг» +vd

У Лозовій відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 14 грудня 2 лозівських ліквідаторів Василь Поляков і Олексій Франко отримали нагрудні пам’ятні знаки «За громадянський подвиг», ще 4 вручили подяки від міськради.

Хоча в Україні 2016 рік оголосили роком вшанування ліквідаторів, однак особливої підтримки від держави чорнобильці не відчувають, наголосив голова Лозівського об’єднання «Союз Чорнобиль України» Олександр Дяченко. Він зауважив, натомість, їх підтримує місто та допомагає народний депутат України Анатолій Гіршфельд.

Цьогоріч, народний обранець звертався до прем’єр-міністра України з проханням залишити фінансування програм для ліквідаторів у бюджеті 2017 року. Лозівські чорнобильці сподіваються, що наступного року, як і раніше, отримуватимуть свої пільги.

З часу аварії на ЧАЕС Лозова втратила більше 300 ліквідаторів. Усіх, хто віддав своє життя за боротьбу з атомом, згадали та пом’янули хвилиною мовчання у сквері Чорнобильців. Свою подяку героям від керівників міста виказав перший віце-мер Лозової Олександр Жидков.

У пам’ять про загиблих ліквідаторів, чорнобильці, керівники міста та району, помічник нардепа Анатолія Гіршфельда Олександр Неділько та лозівчани  поклали квіти до пам’ятного знаку. 

          {youtube}55_Jc7R2rn4{/youtube}