Соцпрацівників Лозівщини навчали знімати напругу та не «перегорати» на роботі +vd

Спеціалісти громадської організації за підтримки німецької урядової організації GIZ 10 січня приїжджали у Лозову із тренінгом. Соцпрацівникам Лозівщини тренери показували вправи та проводили індивідуальні консультації – вчили бути стійкими у стресових ситуаціях.

Соціальні працівники перш за все психологи, зазначила представник громадської організації при підтримці німецької урядової організації GIZ Ольга Щербакова. За її словами, заняття проводять для спеціалістів, які працюють із переселенцями. Для них втрата домівки, як втрата близької людини, запевнила фахівець. Працюючи з вимушеними переселенцями соцпрацівники можуть перейняти цю травму собі. Саме тому спеціалісти працюють із фахівцями у районах близьких до зони проведення АТО.
У Лозовій 3000 переселенців, зазначив перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков. За його словами, працюють як з дітьми так і з дорослими – допомагають вирішувати питання їхнього працевлаштування та проживання.
Спеціалісти на Харківщині професійні, тренери лише діляться своїм досвідом, що перейняли від фахівців з закордону, зазначила Ольга Щербакова. Заняття вже провели у Чугуєві, Лозова – другий пункт. Надалі спеціалісти спілкуватимуться із соцпрацівниками Куп’янська, Первомайського та Вовчанська.

            {youtube}4lHDfKhuc7c{/youtube}