У Лозовій з’явилося відділення денного догляду для дітей-інвалідів +vd

У Лозовій з’явилося відділення денного догляду для дітей-інвалідів. Реабілітаційний центр розташовуватиметься у приміщенні колишніх «Жемчужинок» – зараз там ремонтують 2 поверх. З дітьми від народження до 18 років, які мають вади здоров’я працюватимуть : соцпрацівник, логопеди, психологи, лікар-педіатр, фахівець з фізичної реабілітації. Про це розповіла завідуюча відділенням денного догляду Ольга Ашиткова. Відділення створили за підтримки міської влади та німецької урядової організації GIZ.

Вартість проекту понад  мільйон сто тисяч гривень.

Закінчити ремонт у відділенні планують за кілька місяців. Перших вихованців у ньому планують прийняти вже у березні, зазначила Ольга Ашиткова. В організації займатимуться понад 30 лозівських діток-інвалідів. У майбутньому кількість вихованців планують збільшити, додала завідуюча.

Ольга Ашиткова зауважила, до того, щоб реабілітаційний центр для дітей з вадами став комунальним, батьки та керівник організації йшли 8 років. З дітьми, які мають особливі потреби, у Лозовій вперше почали займатися у 2009 році.  Керівник відділення подякувала усім, хто допомагав «Жемчужинкам » протягом цих років.

            {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=YRCGhvhJo30&feature=youtu.be{/youtube}