Бюджет Лозівського району найпроблемніший в області – віце-губернатор +vd

Бюджет Лозівського району найпроблемніший в області по наповнюванню, заявив  заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев 9 березня. Він пояснив, чому в Лозівському районі закривають школи.

Віце-губернатор зазначив, оптимізація навчальних закладів на Лозівщині проходила не так активно, як в інших населених пунктах області, тому зараз за короткий період часу депутати надолужують згаяне, а рішення про створення опорної школи тут ні до чого. Анатолій Бабічев наголосив, ні обласна адміністрація, ні Департамент освіти та науки не мають відношення до закриття навчальних закладів у Лозівському районі. Анатолій Бабічев порадив батькам та вчителям оптимізованих шкіл розбиратися у ситуації спільно з депутатами, які прийняли рішення ліквідувати навчальні заклади, бо область на них впливу не має.

Наразі ініціативна група навчальних закладів готується писати заяву до прокуратури, бо у облдержадміністрації, говорять, їм не допомогли, а самостійно вони вплинути на районних депутатів не можуть.
Нагадаємо, 23 грудня депутати Лозівської райради прийняли рішення закрити школу в Орільці та НВК у Краснопавлівці. З цим рішенням не погодилися батьки школярів. Вони створили ініціативну групу і відстоюють право закладів на існування. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=5M-t3w5vmqE&t=6s{/youtube}