У Лозовій відкрили дошку пам’яті «Загиблим воїнам Лозівщини» +ft +vd

Дошку пам’яті відкривали 14 березня у будівлі міської ради. Захід приурочили до Дня українського добровольця. Вшанувати 13 бійців-лозівчан прийшло більше 100 чоловік.

Ініціювали створення дошки ветерани АТО, розповів секретар міської ради Сергій Коба. За його словами, облаштувати дошку змогли за короткий термін, хотіли встигнути до Дня добровольця. Останні роботи проводили у день відкриття, допомагали підприємці, зазначив Сергій Коба. Він подякував усім АТОвцям та наголосив, наступний крок – встановлення пам’ятника. З місцем визначились – на 2 мікрорайоні навпроти скверу Чорнобильців, ескіз узгоджують, наголосив секретар міськради.

Голова Лозівської райради Володимир Лаптєв також подякував батькам АТОвців. Учасник бойових дій, кавалер ордену «За мужність» Володимир Полешко розповів, не всі, хто є на дошці пам’яті добровольці, однак це немає значення, бо куля не питає доброволець боєць чи ні.

Батько лозівчанина, загиблого бійця АТО Олександра Бричука Василь Бричук розповів, був в різних містах, там де є хоча б 1 загиблий боєць встановлюють дошку чи хоча б фото АТОвця, а на Лозівщині вже 13 бійців, які віддали своє життя, наголосив він. Не було куди покласти квіти, віддати шану, тому із пропозицією встановити дошку, він та учасник бойових дій Володимир Полешко звернулись до мера та підготували тексти.

Квіти до пам’ятної дошки поклали батьки АТОвців, міське та районне керівництво, від народного депутата України Анатолія Гіршфельда та усі охочі містяни.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=VQphQ1GoYxQ&feature=youtu.be{/youtube}