У Лозівському краєзнавчому музеї вперше провели майстер клас з розпису писанок +ft +vd

У Лозівському краєзнавчому музеї школярам вперше провели майстер-клас з писанкарства. 11 квітня відвідувачам музею показали техніки стародавнього розпису українських писанок та вже нові техніки декорування оригінальних великодніх яєць.

Показати, як у давнину українські майстрині створювали оригінальні писанки до краєзнавчого музею прийшла вчитель 3 школи Надія Громило та її учениці. Вони наглядно продемонстрували старшокласницям гімназії та 11 школи, як за допомогою фарб, воску та писачка можна створити унікальну писанку.

Для відвідувачів музею також відкрили виставку декоративних великодніх яєць, виготовлених за допомогою різноманітних технік – виплетених з бісеру чи прикрашених різноманітним камінням та блискітками. Для музею їх надали лозівські майстрині Тетяна Курінна та Валентина Дрябіна.

Одна з майстринь Валентина Дрябіна розповіла, на виготовлення одного декоративного яйця може йти від 1 вечора до кількох днів, в залежності від складності візерунка та використаних матеріалів. Жінка зазначила, аби писанка вийшла справді гарною її потрібно створювати з душею.

Юні відвідувачки розповіли , після майстер класу обов’язково спробують розписати писанки вдома та порадувати своїх близьких незвичними подарунками до Великодня.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=9oWw8Aq-VR4&feature=youtu.be{/youtube}