У Лозовій встановили рекорд з кількості велосипедистів, які взяли участь у Велодні +ft +vd

«Спорт єднає». Під таким гаслом у Лозовій пройшов Велодень-2017. 28 травня лозівчани на своїх двоколісних друзях – велосипедах проїхали близько 10 кілометрів центральними вулицями міста.

Покататися з вітерцем центральними вулицями міста приїжджали родинами. Лозівчанин Сергій на велопробіг приїхав разом з сином Тимуром. Чоловік зазначив, катання на велосипеді – це не лише приємно, а й надзвичайно корисно для здоров’я.

Поїздки на байку замінюють кількагодинні заняття у тренажерному залі.

Організатори заходу розповіли, офіційно це 2 велопробіг, який влаштовують у Лозовій.

Вперше Велодень пройшов у травні минулого року, тоді у ньому взяли участь 180 лозівчан. Такий захід проводять для того, аби привчити людей до корисного екологічного транспорту, розповів начальник відділу молоді та спорту управління освіти міськради Євген Шульженко.

Дистанцію у майже 10 кілометрів лозівські велосипедисти подолали приблизно за 40 хвилин. Протягом усього шляху їх супроводжували поліцейські машини. Серед учасників велопробігу були присутні й керівники міста.

На фініші на учасників чекала лотерея з призами. Сувеніри дарували школярам, які правильно відповідали на питання тематичної вікторини.

На велосвяті визначили також наймолодшого і найстаршого учасників, найвелосипеднішу родину та  найнезвичайніший велосипед. Переможцям вручили пам’ятні вимпели. 

У Велодні цьогоріч взяли участь 305 лозівчан. Цей результат впишуть до Книги рекордів Лозівщини.

 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=WDsv39vOlyo&feature=youtu.be{/youtube}