Антимонопольний комітет порекомендував Лозовій створити однаково сприятливі умови для бізнесу

Лозівська міська рада отримала рекомендації від Антимонопольного комітету Харківської області. Лозівських очільників  попросили зрівняти ставки плати за землю для підприємців. Таке повідомлення з’явилося на офіційному сайті Харківського обласного територіального  відділення Антимонопольного комітету України 18 липня.

Секретар Лозівської міської ради Сергій Коба пояснив, поки жодних листів з рекомендаціями до міськради не надходило. За словами керівника, депутати прийняли положення, за яким ставки плати за землю залежать від розташування ділянки до «червоної  лінії».
Ставки плати за землю, прийняті міськрадою у 2016 році, такі:
для промисловості – від 3 до 6 %;
для комерції від – 7 до 12 %;
для заправок – від 10 до 12% (більшість сплачують 12%);
транспорт – до 5%;
сільськогосподарські землі – 8 %.
Сергій Коба зазначив, рекомендації розглянуть, але проблеми  із земельними ставками не вбачає.

Нижче повний текст Антимонопольного комітету. 

В ході дослідження ринків оренди земельних ділянок територіальним відділенням встановлено, що дії ЛОЗІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, які полягають у встановленні різних відсоткових ставок орендної плати на земельні ділянки однакового цільового призначення суб’єктам господарювання, що діють на одному ринку, тобто є конкурентами, містять ознаки порушення законодавства  про захист економічної конкуренції, передбаченого  абзацом восьмим частини другої статті 15,  пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створюються несприятливі умови діяльності порівняно з конкурентами, що може призвести до спотворення конкуренції на ринку.Територіальним відділенням надані обов’язкові для розгляду рекомендації припинити вищезазначене порушення, а також усунути причини виникнення цього порушення і умови, що йому сприяють.

На сайті Антимонопольного комітету також йдеться, що Лозова вже виконала попередні рекомендації щодо дозволів на розміщення тимчасових споруд. Повний текст джерела, далі

Виконавчим комітетом Лозівської міської ради Харківської області виконано рекомендації щодо припинення дій, які полягають у прийнятті не передбачених Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності затверджено наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22.11.2011 за № 1330/2006, рішень про надання дозволів (згоди) на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території, підпорядкованій Лозівській міській раді Харківської області, та містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, які можуть призвести до спотворення конкуренції на ринках реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах.

Чи можна підібрати замінник стартера або генератора на автомобіль? Помічником послужить сайт https://starter.ms/ . Тут представлений величезний каталог даної продукції. Заходьте і вибирайте.

___________________

НА правах реклами