Садки та школи Лозової готові на 99 % +vd

У Лозівському НВК №10 активно тривають роботи з реконструкції. Зараз там утеплюють фасад, пізніше почнуть  заміну системи опалення. Вперше майже 10 мільйонів гривень на капітальний ремонт навчального закладу виділила німецька організація GIZ. Завершити усі роботи до 1 вересня у НВК не встигають, через це учні з 5 по 9 класи навчатимуться у  11 школі.  Для них там виділять майже увесь 2 поверх. Учні 10-11 класу ходитимуть на уроки до гімназії.

Те, що у 11 школі навчатимуться ще й учні з 10 НВК адміністрація школи дізналася на початку серпня. 1 вересня за парти тут сядуть понад 700 учнів. Труднощів з розташуванням не буде, переконані керівники навчального закладу. 11 школа вже приймала учнів НВК№8 після вибухів на арсеналі.

У навчальному закладі капітально відремонтували 2 класи, підфарбували спортзал та оновили ганок, а біля входу поклали нову плитку. Керівники школи зауважують, значно допомагають батьки.

Майже усі навчальні заклади вже готові до нового навчального року, розповіла начальник управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева. У 7 школі закінчують встановлювати шатрову покрівлю, а ось у ліцеї №4 та 8 дитячому садку робитимуть мембранну покрівлю.

У деяких дитячих садках ще не встигли закінчити ремонти харчоблоків, через те, що влітку навчальні заклади працювали, тому темпи робіт повільніші, пояснила Вікторія Урванцева. Багатьом навчальним закладам управління освіти за можливості  допомогло будівельними матеріалами.

Загалом, за період з 1 вересня минулого року на ремонт закладів освіти витратили приблизно 22 мільйони гривень. З них 10 – для ремонту НВК №10 виділив GIZ, близько 8 мільйонів дало місто, решту  зібрали батьки та спонсори, зауважила  Вікторія Урванцева.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=sRRbr5j9kt0&feature=youtu.be{/youtube}