Лозову відвідав посол Японії +ft +vd

Вперше в історії міста Лозову відвідав посол Японії Сіґекі Сумі. 13 лютого він перевірив роботу апарату УЗД, який уряд Японії надав у 2015 році.

У Лозівській міській лікарні гостей зустрічали із короваєм.

Працівники медзакладу продемонстрували апарат у роботі. За словами першого віце-мера Олександра Жидкова, з 2015 року продіагностували більше 8 тисяч пацієнтів, зробили 22 тисячі досліджень. Керівники Лозової попросили Сіґекі Сумі посприяти із ще одним апаратом, який діагностуватиме онкологічні захворювання на ранніх стадіях. Апарат потрібен і для гінекології. Зараз на обліку у Лозовій близзько 500 вагітних жінок, вони і інші пацієнти гінекології записуються на діагностику, їм доводиться чекати свою чергу. Якщо у Лозовій з’явиться ще один такий апарат, керівництво міста розгляне можливість встановлення його у гінекології. Посол пообіцяв розглянути звернення.

Міськголова Сергій Зеленський вручив Сіґекі Сумі подяку за співпрацю та наголосив, сподівається на подальше співробітництво.

За словами Сіґекі Сумі, враження від Лозової скласти не встиг, бо не мав нагоди подивитися місто. Посол пообіцяв навідатися у Лозову ще та почати вивчати українську мову.

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=DARwkwv6wEA&feature=youtu.be{/youtube}