Ізюмчани переймали досвід Лозової у роботі з дітьми з інвалідністю

До Лозової завітали фахівці Ізюму. 15 травня освітяни та працівники соцслужб переймали досвід у лозівських спеціалістів. У Ізюмі також планують створити відділення для дітей з інвалідністю, тому тамтешні спеціалісти розпитували про особливості роботи центру, його працівників та радилися, як облаштувати відділення.

Спеціалісти з Ізюму приїхали перейняти досвід Лозової з облаштування відділення денного догляду для дітей з інвалідністю. В Ізюмі вже є центр соціально-психологічної реабілітації для дітей, однак є потреба у реабілітації хлопців і дівчат  з особливими потребами.  Тому у місті задумуються про створення подібного центру, як у Лозовій. Гостям побачене сподобалося.

Лозівчани провели екскурсію відділенням, гості розпитали спеціалістів про особливості їхньої роботи та можливі складнощі у роботі з документами.  Чим зможемо – допоможемо, запевнила завідуюча денного відділення для дітей з інвалідністю Ольга Ашиткова. Без порад та досвіду починати масштабну справу важко, наголосила вона.

Лозівчани у напрямку роботи з дітьми з інвалідністю також не зупинятимуться. У відділенні планують надавати допомогу раннього втручання та взяти у штат реабілітолога, розповіла Ольга Ашиткова. За її словами, у Лозовій також планують відкрити інклюзивно-ресурсний центр. У ньому займатимуться педагогічно-корекційною роботою.