У Лозовій для школярів провели правовий квест

Для лозівських школярів провели  правовий квест. Підлітки з 7 шкіл відвідали 7 станцій, на яких стикалися з правовими та силовими структурами. Там їм розказували про специфіку роботи представників станції та задавали тематичні питання.

Кожна станція мала свою назву та специфічні завдання для дітей. На станції «Порядок» учням пропонували спробувати себе у ролі слідчого відділу поліції. Ще одна квест-станція називалася «Влада». Біля будівлі міської ради дітям розповіли про функції місцевої влади та пропонували виконати 2 завдання. На станції «Нагляд» прокурори Лозівської місцевої прокуратури влаштували учасникам опитування. Запитували, що вони знають про прокуратуру, перевіряли обізнаність з міжнародного права та Конституції України.
Спеціалісти з Центру надання безоплатної  правової допомоги, які організували гру поділилися, хотіли, щоб діти краще орієнтувалися у роботі установ та знали до кого звертатися у разі необхідності.
Загалом, школярі відвідали 7 станцій, серед яких суд, державна нотаріальна контора, відділ державної виконавчої служби та центр надання безоплатної правової допомоги.  На кожній станції діти мали за 10 хвилин виконати максимальну кількість завдань та отримати бали за свою роботу.
За результатами всіх випробувань перемогла команда з НВК «ЗНЗ-ДНЗ №8».