Для розвитку України треба більше підтримувати вітчизняних виробників, – Анатолій Гіршфельд

Для розвитку України потрібно збільшити підтримку вітчизняних виробників та створити вигідні умови для іноземних інвесторів, – про це заявив народний депутат та виконавчий директор Національного комітету з промислового розвитку Анатолій Гіршфельд під час IX Національного експертного форуму. 7 червня урядовці, представники Адміністрації Президента, та спеціалісти у сфері ІТ, дискутували та обговорювали, чи потрібні Україні інновації та, як їх втілювати.

В Україні виростають покоління талановитих інженерів та вчених, однак  мало з них залишаються працювати на батьківщині, зауважив народний депутат та виконавчий директор Національного комітету з промислового розвитку Анатолій Гіршфельд. За його словами, аби вітчизняна промисловість розвивалася, держава має створити умови для комфортної роботи інженерів та науковців.

Анатолій Гіршфельд зауважив, в Україні виробляють недостатньо товарів з високою доданою вартістю, тому кваліфіковані кадри виїжджають. Зараз важко назвати ту стратегію розвитку, яка приведе Україну до успіху, зауважив народний депутат. На його думку, для подальшого розвитку держави потрібні інновації у різних сферах.

80 % підприємств  в Україні не є інноваційними, наголосив Анатолій Гіршфельд. Процес переходу та впровадження нових технологій у різних країнах світу не пройшов без підтримки держави, так має бути і в Україні, зауважив народний депутат. Анатолій Гіршфельд додав, Кабмін вживає необхідні заходи, аби допомогти вітчизняним сільгоспвиробникам розвиватися. Для аграріїв запровадили програму компенсації вартості вітчизняної сільгосптехніки.  І це вже дало свої результати.