Лозівське училище культури і мистецтв отримало новий статус

У Лозівському вищому коледжі мистецтв пройшли випускні іспити. Три дні поспіль 35 студентів – художники, спеціалісти образотворчого мистецтва, танцівники, хормейстери та учасники духового та інструментального оркестру показали свою майстерність. Її відточували майже рік. Цьогоріч оцінювати старання дітей було вдвічі приємніше , адже училище отримало новий статус – стало вищим коледжем мистецтв, розповів директор закладу Василь Чурилов.

Постановка, що показували студенти називалася «Ми, роду козацького діти». Журі з Харкова оцінили виступи хлопців і дівчат. Коли виставу закінчили, зал плескав стоячи, це і є оцінка старань студентів, зазначив директор вищого коледжу мистецтв Василь Чурилов.
Цей рік став для закладу особливим, бо в червні училище отримало 2 рівень акредитації і стало вищим коледжем мистецтв, розповідає Василь Чурилов. У 1991 училище відкрилося як філія, у 2004 році стало училищем культури, тепер – це вищий коледж мистецтв. Це приємна відповідальність, розповів керівник.
У вересні цього року в коледж набиратимуть студентів за новою спеціальністю – гончарство. Василь Чурилов подякував міській владі за підтримку та наголосив, зараз у закладі працюють пів сотні педагогів, навчаються близько 200 студентів. Усі вони разом з директором радіють новому статусу та новим перспективам.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=uJqgJFdv24I{/youtube}

Юлія Ковальська