У Лозовій викрили групу грабіжників квартир

У Лозовій затримали групу зловмисників, які грабували квартири. За інформацією Лозівської місцевої прокуратури, Троє чоловіків віком від 30 до 35 років обкрадали помешкання містян та жителів Панютиного завдяки відмичкам придбаним у китайському магазині.

Порушники спостерігали за вікнами, здебільшого за занавісками та охайністю підвіконь. Так визначали чи заможні власники квартири, розповів прокурор Юрій Новіков. Всі троє грабіжників наркозалежні, грабували тоді, коли закінчувалися гроші.

Загалом прокуратура знає про 6 правопорушень, триває слідство. Після того, як зловмисники обирали квартиру, двоє з них йшли у під’їзд, а третій лишався спостерігати на вулиці. Чоловіки дзвонили у двері, якщо господарі були вдома, то представлялися банківськими працівниками. Якщо вдома нікого не було, то менш ніж за півхвилини відкривали замок. У помешканні брали перше, що бачили та намагалися знайти дорогоцінності і гроші у найпоширеніших місцях. Чоловіки не влаштовували гармидер, а коли йшли , то знову закривали замок. Інколи господарі навіть не одразу помічали, що їх пограбували, зазначив Юрій Новіков.

Затримали порушників у Панютиному. За словами прокурора, місцева жителька побачила, як троє молодиків зазирають у вікна та вирішила прослідкувати за ними у вічко. Коли чоловіки піднялися до квартири її сусіда, вона зателефонувала йому та попросила приїхати з роботи раніше. Сусід приїхав додому, злякав порушників, вони втекли. Після цього, один з чоловіків поїхав до Запоріжжя, де проживав з цивільною дружиною. Там, за результатами слідства, затримані збували крадені прикраси та інші речі. Всіх порушників затримали і зараз вони співпрацюють зі слідством та розказують в якій квартирі, що і коли брали.
Чоловікам загрожує від 3 до 6 років ув’язнення. Юрій Новіков розповів, двоє з зловмисників вже були раніше засуджені також за крадіжки.