Реконструкція системи теплопостачання Лозової може початися у 2013 році +vd

Гроші на реконструкцію системи теплопостачання у Лозовій шукають спільно влада Лозової і Харківщини. Причому, у різних джерелах.

 

Нагадаю, місто має з часом відмовитися від старої великої котельні на ЛКМЗ і побудувати на мікрорайонах міні-котельні. Вартість всієї реконструкції — більше 160 мільйонів гривень. На перший етап потрібна чверть цієї суми.

Перший віце-губернатор Харківщини Валентин Дулуб пропонує журналістам провести розслідування. Ми маємо самі переконатися, скільки звернень керівництво області направило у різні інстанції, щоб знайти гроші для перебудови лозівських теплових мереж. Вже два роки, говорить високопосадовець, як Державне агентство з енергозбереження мало б дати кошти. А не виділяє їх лише через бюрократичні перепони. Зараз все начебто подолали. Валентин Дулуб сповнений оптимізму — на наступний рік.

“Перший етап — а на нього потрібно 36 мільйонів гривень — ми їх точно знайдемо. Наступного року — питань немає — дамо. Тому що дуже хочеться, щоб у Лозовій, дійсно, зробили все добре, якісно, красиво, щоб людям подобалось”, – сказав перший віце-губернатор.

Щоправда, пан Дулуб одразу обмовляється: якщо наступного року Держенергоефективності затримається з фінансуванням, гроші не пропадуть, а перейдуть на 2014 рік.

Паралельно лозівська влада шукає кошти в іншому місці. За словами першого віце-мера Лозової Володимира Денисенка, місто бере участь у конкурсі на виділення гранту міжнародних банків для отримання позики у 20 мільйонів євро. Відбір проектів для участі почнеться у 2013 році.

Навіть якщо за будь-яким напрямком гроші вдасться отримати, перебудова системи теплопостачання у наступному році тільки почнеться, говорить Володимир Денисенко. Бо це дуже великий проект. Повний же перехід на міні-котельні дозволить економити 40% газу і 60% електроенергії. Це суттєві складові тарифу на тепло.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}XPfTgjBKoGs{/youtube}