На Близнюківщині селяни ледь не втратили городи через документи +vd

У селі Шевченкове Близнюківського району у людей ледь не повідбирали городи. Правди шукали разом з місцевою райдержадміністрацією.

Якось на початку жовтня серед білого дня приїхав трактор приватного підприємства «Агро-2011» та переорав їхні ділянки. Люди зчинили ґвалт. Вони зібрали на протест усю громаду та запросили керівників району, аби ті розібралися у ситуації.

Документи на городи у людей є, але вони неповноцінні, говорять земельники. Селяни не отримали спеціальні коди. За ними ділянки мали внесли до земельної бази даних. Відтак замірювальники вважали, що земля належить адміністрації. Це дозволило господарству «Агро-2011» взяти частину цих ділянок з сусідніми 50 гектарами запасу. Через документальні розбіжності та заколоти фермер тепер ризикує втратити врожай озимини.

Орендар пообіцяв більше не ображати законних власників землі. Запевнив, що від його діяльності селу буде лише вигода. За користування ділянкою він щороку сплачуватиме 32 тисячі гривень. За них можна і свердловини на воду бурити, і ліхтарі відновлювати.

Тим же людям, що не мали документів на городи-добавки, райдержадміністрація пообіцяла допомогти оформити приватизацію на ділянки в іншому місці.

Анна Скрипник

 

 

 

{youtube}k8LIpm8QH7w{/youtube}