Зарплати лозівських комунальників зацікавили виконком +vd

Членів лозівського виконавчого комітету вразили великі розміри середньої заробітної плати в комунальній сфері.

«Середня зарплата у Лозовій з січня по вересень цього року склала 2633 гривні», -говорить заступник начальника міського управління праці та соціального захисту населення Ірина Сазонова. Майже на тисячу більше від цього отримують працівники БТІ та тепловики. Протягом року їхні зарплати виросли на третину. Збільшилась оплата праці і у водяників та сміттярів. Директор ЛКМЗ Василь Черномаз та керівник ДП «Укрспецвагон» Геннадій Бурцев, які є членами виконкому, зацікавились, чому комунальники отримують більше, ніж ковалі, які переробляють тонни металопрокату та мають надлюдські навантаження.

Промисловці переймаються, що за зростаючі зарплати комунальників розплачуються лозівчани. Заступник Лозівського мера Володимир Денисенко підтвердив, що зарплати комунальників становлять вагому частину у тарифі.

Він також додав, що розміри зарплат комунальників регулюються галузевою угодою. Її підписали Міністерство ЖКГ, «Федерація роботодавців України» та профспілка комунальників. У документі зазначається, що працівники комунальної сфери мають право на доплати до заробітних плат – коефіцієнти. Ці бонуси і впливають на обсяг їхньої зарплати. «Утім у 2013 році коефіцієнти мають зменшити», – зазначила Ірина Сазонова.

Чиї надбавки «схуднуть» не відомо, однак більші з них поки отримують керівники комунальних підприємств, їхні заступники, головні інженери та бухгалтери.

На засіданні виконкому вирішили ще подумати щодо розміру зарплат комунальників та вирішити, чи можна на них якось вплинути.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}eRdtYVN-xGU{/youtube}