До кінця року лозівським бюджетникам дадуть грудневу зарплату, але не всю +vd

Державна допомога, яку 10 грудня депутати прийняли до міськбюджету, перекриває тільки половину його дефіциту. А більше грошей цьогоріч держава не обіцяє.

Зарплатню за грудень лозівські бюджетники отримають до кінця 2012 року, але, найшвидше, не повністю. Сьогодні, 10 грудня, міськрада на позачерговій сесії прийняла з держбюджету 7,5 мільйонів гривень. Як повідомила представниця міського фінуправління, їх перерахують на зарплатні картки працівників бюджетних установ.

Це вже другий транш з держбюджету. Попередній — 2 тижні тому — дозволив виплатити бюджетникам жовтневу зарплатню. Цього разу грошей вистачить на зарплатню за листопад і частково — на аванс грудня.

Залишок авансу платитимуть із власних надходжень Лозової, говорить мер Сергій Степанов. У грудні за рахунок податків міськвиконком розраховує заробити майже 8 мільйонів. Цього вистачило б на зарплатню, але, зауважує міський голова, треба ще годувати дітей у школах і дитсадках, опалювати й освітлювати місто.

Усі кошти, які будуть у міському бюджеті в грудні, планують розподілити між захищеними статтями. Як розповів мер, бюджетникам збираються повністю віддати аванс грудня, частково погасити борги за електрику і газ. Постачальників, які забезпечують продуктами садки і школи, попросять ще погодувати малечу у борг — наскільки це буде можливо.

“Не виключено, що ми можемо отримати третій транш, але це маловірогідно. Сьогодні ми усі розрахунки робимо виключно на власні надходження”, – сказав Сергій Степанов.

Місту не вистачає 3 з гаком мільйони, аби вчасно, до Нового року, віддати всю зарплатню бюджетникам. Загальний же розмір дефіциту, який переходить на наступний рік, — близько 7 мільйонів. Наскільки це вдарить по бюджету 2013 року — точно невідомо: Лозова досі не отримала остаточний розрахунок бюджету від Мінфіну.

Валерія Гецко

 

{youtube}pSmjQ3a7cI8{/youtube}