На вокзальному мості у Лозовій до весни запустять 3 з 6 ліфтів +vd

Перші ліфти перехідного мосту планують запустити у кінці лютого. Кабіни встановили 3 тижні тому. І вже кілька днів мостобудівники займаються підготовкою ліфтових шахт.

 

“На даний момент утеплюються тамбури шахт ліфтів, де вже встановлені, змонтовані ліфти. На даний момент їх 3: на цій платформі (вихід на вокзал — ред.), на виході у місто і на Азовському, авилівському боці”, – повідомив Максим Малюк, майстер ТОВ “Стальконструкція”.

Ліфти запускатимуть по черзі — по мірі того, як мостобудівники завершуватимуть шахти. Одну з них вони вже утеплили і передали у роботу спеціалістам підприємства “Харківліфт-1”. За словами начальника монтажної дільниці “Харківліфту-1” Анатолія Халеєва, перший підйомник поїде вже наступного тижня. Але це буде тільки початком налагоджувальних робіт.

“Гадаю, перші результати будуть у вівторок-середу. Він вже буде рухатися. Потім ми запрошуємо інженера-налагоджувальника, який проведе його обкатку, задасть програму — справа в тому, що там електроніка, частотне управління. Тому тільки після цього ми будемо здавати його в експлуатацію”, – пояснює Анатолій Халеєв.

Налагодження кожного ліфту займає від 8 до 10 днів, повідомив представник “Харківліфту-1”. За словами пана Халеєва, лозівчани зможуть почати користуватися підйомниками орієнтовно в останні дні лютого.

Будівництво нового перехідного мосту почалося у березні 2012-го. Конструкцію планували повністю завершити і обладнати ще у травні того ж року. Тут має працювати 6 ліфтів. Однак темпи будівництва та оснащення залежать від фінансування, пояснюють залізничники.

Валерія Гецко

{youtube}Zfrz5Lg8Tf8{/youtube}