На лозівський маршрутках з’явився новий номер +vd

Лозівський автобусний маршрут “4 мікрорайон — ринок” нарешті виділили особливо. Тепер його важко буде сплутати з “кільцями”, сподівається перевізник

Щоб потрапити туди, куди вам потрібно, і не дратувати водія зайвими питаннями, варто дивитися на табличку на автобусі. Якщо вона біла з великою червоною цифрою, то це “Кільце-1” або “Кільце-2”. Якщо ж інформер на автобусі жовтий, і на ньому написано 1/2 — це скорочений, так званий маятниковий маршрут. Автобуси з таким номером ходять до ринку й назад (окрім ранкової години пік: до 9 години 1/2 йде за маршрутом “Кільце-2”).

Номер 1/2 з’явився на маршрутках у понеділок, 18 березня. Щоб люди нарешті перестали плутати його з “кільцями”, говорить перевізник Олексій Криворучко.

Він скаржиться: люди поки мало дивляться на таблички. Більш того, навіть коли дивляться, часто бачать дрібний шрифт і геть ігнорують великий напис. Перевізник наголошує: автобус їде по тому маршруту, який надрукований великими літерами. Тобто “Кільце” йде саме по кільцю, а те, що дрібно написано під “Кільцем”, є додатковою інформацією, напрямком руху чи варіантами маршруту у різний час доби.

На відміну від “кілець” та маятника, з пільговими рейсами лозівчани розібралися набагато швидше. З того часу, як їх виділили, вони ходять переповнені пільговиками, говорить Олексій Криворучко. Зорієнтуватися людям допомогло й те, що в автобусах розвісили розклад пільгових рейсів, а самі маршрутки його дотримуються, переконаний перевізник.

Незмінними — жовто-чорними — залишаються таблички на авилівських маршрутах 4 і 5, але і на них з’являються нові біло-зелені написи, коли вони йдуть у пільговий рейс.

Валерія Гецко

 

{youtube}vFH4rOMxb3s{/youtube}