Восени лозівські сімейні лікарі об’єднаються у окремий підрозділ +vd

З 1 жовтня всі лозівські сімейні лікарі отримають свій штатний розклад і свого головного лікаря. А пацієнтів прийматимуть там же, де й приймали. 

Восени в Лозовій розпочне працювати «Лозівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Він об’єднає усіх міських сімейних лікарів в один заклад. З жовтня вони отримають більші навантаження – надаватимуть 80 відсотків усієї лікарняної допомоги.

Як розповідає головний лікар Лозівської міської лікарні Алла Шолом, сімейний лікар буде першим, до кого приходитимуть пацієнти зі своїми хворобами. Він буде вирішувати, лікувати хворого самостійно, направляти його до спеціаліста вузького профілю чи на стаціонар.

Якщо ж пацієнта не задовольнить робота сімейного лікаря, він зможе обрати собі іншого. Але це буде не на користь лікарю. Бо від кількості пацієнтів, та від якості надання послуг, залежатиме його заробітна платня.

Алла Шолом вважає, що така система піде всім на користь. Бо лікарі будуть прагнути підвищити свою кваліфікацію, і надавати більш якісні послуги своїм пацієнтам.

Інна Воробйова

 

{youtube}_RBTuyWaF9s{/youtube}