За гроші людей у Лозовій облаштують лічильниками третину колонок +vd

Лічильник на колонку, ТРК Сігма

Лозівчани зробили заявки на 35 лічильників. Невизначеною залишається доля ще 78 колонок. Якщо на них не встановлять водоміри, ці крани зріжуть. 

 

Півтора місяці на роздуми

Лічильник на колонку коштує 1227 гривень 71 копійку. Бонусом до нього йде встановлення, замок і ключі для кожного абонента, розповіли представники КП “Лозоваводоканал” на зібранні квартальних 5 вересня.

За словами головного інженеру “Лозоваводоканалу” Ільяса Калмуратова, за кілька тижнів мешканці приватного сектору зробили заявки на 35 лічильників. Це на третину працюючих колонок. Останній термін подачі заявок на встановлення водомірів — 31 жовтня. Усі колонки, які на той момент не будуть обладнані вузлами обліку, приберуть. 

 

Проблема самотніх бабусь

Щоб купити лічильник на колонку, об’єднуються по 3-5, а то й більше дворів. Мешканці вулиці Орджонікідзе Марії Іллівні гуртуватися немає з ким. Вона єдиний абонент, що офіційно користується цією колонкою. Жінка пережила Велику Вітчизняну війну, мешкає одна, де взяти понад тисячу гривень на лічильник, поки не знає. Марія Іллівна страшенно боїться залишитися без води.

– Хай вже ставлять цей лічильник, будемо якось добувати гроші, куплять… Ну, а що робити? – ледь не плаче Марія Іллівна.

У “Лозоваводоканалі” пояснюють: виключення не можуть зробити навіть для учасника війни. Але вихід у таких ситуаціях шукатимуть: водяникам вигідніше періодично привозити воду таким самотнім стареньким у великих пластикових пляшках, ніж залишити хоча б одну безконтрольну колонку, говорить Ільяс Калмуратов, – бо звідти крастимуть машинами. 

 

І все одно це тимчасово

Залишаються питання і з тими колонками, де вже встановлюють лічильники. Показання з водомірів зніматимуть контролери “Лозоваводоканалу” у присутності людини, що відповідає за колонку, пояснили квартальним водяники. Кубометри розподілятимуться між реальними жильцями. Утім, хто це робитиме і як, в який день ходитимуть контролери — ці моменти ще належить визначити.

Головна ж турбота в іншому. Як наголосив головний інженер “Лозоваводоканалу”, встановлення лічильників — це тимчасове спасіння. За кілька років, зазначив він, всьому приватному сектору доведеться завести воду у двори.

Валерія Гецко

_______________________

Технология удаление вмятин на кузове автомобиля появилась относительно недавно, но из-за своей недорогой стоимости пользуется большой популярностью. Узнайте больше об этом способе тут. Верните вашему автомобилю красивый и эстетический вид.

_______________________

На правах реклами

 

{youtube}5zxbv70Lk-c{/youtube}