У Лозовій відкрили сенсорну кімнату для дітей з обмеженими можливостями +vd

ТРК

Сенсорну кімнату відкрили у Лозівському центрі дітей-інвалідів «Жемчужинки». Перше заняття провели у День людей з обмеженими можливостями, 3 грудня.

Сенсорна кімната «Жемчужинок» – перша у місті. У ній будуть оздоровлюватися діти із захворюваннями хребта та нервової системи, говорить директор «Жемчужинок» Ольга Ашиткова.
Реабілітаційну кімнату зробили за рахунок виграшу у конкурсі мініпроектів – по 15 тисяч гривень виділили з міського та обласного бюджетів, майже 3 тисячі дав лозівський підприємець.
Попереду у «Жемчужинок» ще багато справ, говорить директор Ольга Ашиткова. Адже більшість приміщень першого та другого поверхів колишнього інтернату потребують ремонту. На нього грошей у батьків не вистачає, тому директор центру просить допомогти спонсорів та небайдужих людей.
Приміщення колишнього інтернату «Жемчужинкам» виділили більше року тому. За цей час на нього витратили понад 70 тисяч гривень. Допомагав особисто мер Сергій Степанов – передав премію у 10 тисяч гривень, міськрада – депутати вирішили виділити гроші з міського бюджету на комунальні послуги, підтримували «Патріоти» – профінансували встановленням енергозберігаючих вікон, відгукувався депутат Харківської облради Сергій Зеленський та ще кілька підприємців, зазначила Ольга Ашиткова.

Підготовлювали приміщення до ремонту лозівчани та панютяни, учні філії ХАДТ і Лозівського професійного ліцею. Школярі Лозової зносили для хворих діток іграшки.

       {youtube}3BS13wK1CrQ{/youtube}