Міськголова хоче приєднати до Лозової частину Лозівського та Близнюківського районів +vd +ft

трк

За законом про добровільне об’єднання громад мер Сергій Степанов має право на ініціативу. У планах голови на об’єднання – півсотні сіл і селищ. 

 

Мер Лозової Сергій Степанов виступив з ініціативою, приєднати до Лозової частину Лозівського та Близнюківського районів. Про це 20 травня на політико-правовій комісії повідомив керуючий справами виконкому міськради Юрій Кушнір.

 

тРК

трк

На сесії 22 травня питання добровільного об’єднання громад повинні розглянути депутати міськради, а 26 травня мають відбутися збори активу міста – пропозицію мера обговорюватиме громада. Після голосування активу листи-запрошення відправлять сільським і селищним головам. Остаточне рішення у селах також прийматимуть громади. Потім будуть ще обласні та державні перевірки, пояснив Юрій Кушнір.

Попри багатокроковість, суперечливість та складність процесу добровільного об’єднання, він був буде достатньо швидким – триватиме орієнтовно 4 місяці. За законом, об’єднання громад мають завершитися до початку передвиборчої агітації кандидатів у місцеві ради.

Нагадаємо, 7 травня у Лозовій відбулось засідання робочої групи з обговорення перспективного плану об’єднання громад, тоді ініціатива міського голови охоплювала 13 сільрад Лозівського району.

 

          {youtube}QRwIbXqeZ0Y{/youtube}