Нова Лозівська міськрада та її голова офіційно почали виконувати свої обов’язки +ft +vd

ТРК

5 листопада відбулась перша сесія 7 скликання Лозівської міської ради. 

Вітали поважні гості

З посадою нового Лозівського міськголову Сергія Зеленського привітали керівники області: голова Харківської облради Сергій Чернов та заступник губернатора Вячеслав Аббакумов. Посадовці спершу подякували попередньому меру Лозової Сергію Степанову. Він багато зробив для міста і активно  відстоював інтереси громади в області, зазначив Сергій Чернов. Вячеслав Аббакумов подякував також депутатам попереднього скликання за плідну спільну роботу у непрості для України часи. Новому голові Сергію Зеленському та обранцям керівники побажали мудрості і єдності, відстоювати перш за все інтереси громади, а не своїх політичних партій.

Ректор Харківської національного університету міського господарства Володимир Бабаєв зазначив, новим управлінцям треба не зіпсувати зроблене попередньою владою, і додати своє. На все це у них 2 роки, тому треба встигнути проявити себе.  

Після поважних гостей Сергія Зеленського вшанували друзі та знайомі. Привітання були численними і пишними. Священики міста та сусідніх парафій благословили нового мера і подарували йому велику ікону Божої Матері «Семистрільної», яка захищає від ворогів.

ТРК

Присягнули працювати перш за все в інтересах громади

Новий міський голова та депутати присягнули працювати в інтересах громади. Урочистість присяги Сергія Зеленського трохи зіпсували технічні проблеми – погано працював мікрофон. Після засідання сам міськголова визнав, це була єдина складність першої сесії.

Від імені депутатів присягу зачитав найстарший обранець міськради – Микола Орищенко, директор з виробництва ЛКМЗ. Як представник «Відродження» – найбільш чисельної партії у міськраді, яка підтримувала на виборах Сергія Степанова, депутат зазначив, планів створювати опозицію у політсили немає. Усі депутати, від якої б партії не були,  працюють перш за все в інтересах лозівчан, наголосив Микола Орищенко.

Наймолодшому депутату 7 скликання Лозівської міської ради 21 рік. Це Тетяна Лук’янчикова від партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП».

Сергія Степанова проводжали гучними оплесками

Попереднього мера Сергія Степанова депутати нової міськради та присутні у залі проводжали гучними оплесками, частина депутатів аплодувала стоячи.

Сергій Степанов вклонився всім тим, з ким працював, потис руку своєму наступнику і запевнив, завжди готовий поділитися досвідом і допомогти.

ТРК

Нові призначення

Першим заступником міськголови проголосували Олександра Жидкова, колишнього першого заступника голови Лозівської РДА. Заступниками стали Олег Інденко, колишній начальник відділу освіти міськради, та Володимир Денисенко, колишній перший заступник мера Лозової.

Сергій Зеленський запевнив, пропонував усім заступникам Сергія Степанова залишитись, але Юрій Петренко і Олександр Неділько відмовились.

Керуючим справами виконкому міськради залишився Юрій Кушнір.

Секретарем Лозівської міськради таємним голосуванням обрали Сергія Кобу від Солідарності Петра Порошенка (31 голос «ЗА» з 36 депутатів).

ТРК

Сергій Зеленський і партія

 Сергій Зеленський не заперечував, що на виборах його підтримував «Блок Петра Порошенка «Солідарність», і не лише ця політсила. Однак, чи вступатиме він до партії, новий міськголова однозначно не відповів. Зазначив, його партія – лозівчани.

2 чи 5 років

У зв’язку з процесом об’єднання громад Лозівська міська рада 7 скликання може пропрацювати лише 2 роки. Про це зазначали, зокрема, обласні посадовці. Однак Сергій Зеленський зауважив, офіційної і чіткої інформації про 2 роки ніде не читав, а процес об’єднання громад на Лозівщині квапити не буде.

Сергія Зеленського та депутатів закликали бути демократичними

Депутат Ігор Коломак виступив із пропозицією – включити в порядок денний першої сесії нового скликання пункт «Різне», щоб висловилися лозівчани. Секретар Сергій Коба запропонував перенести цей пункт на 6 листопада, бо сесія триватиме 2 дні.  Після тривалих обговорень і консультації з попереднім секретарем міськради Тетяною Запорожець бажаючим дозволили висловитися. Від імені лозівчан Дмитро Слабун попросив депутатів більше думати про людей.

Ігор Коломак наголосив, попередня міська рада і керівництво міста працювали відкрито та демократично, це треба продовжувати і вдосконалювати – виносити більше обговорень на сесії, а не проводити їх виключно на депутатських комісіях, де присутні не всі депутати.

Район та місто разом

У склад нового виконкому Лозівської міськради включили керівників району. Сергій Зеленський зазначив, місто тісно співпрацюватиме з районом. Один з кроків – об’єднання медицини. Поліклініка ЦРЛ вже приймає містян, поки що без додаткових грошей з міського бюджету, пояснив голова.

Другий день сесії

На другий день сесії міськради, 6 листопада, винесуть питання оплати праці управлінців та зміни до бюджету міськради.

              {youtube}HDF0Jv7e0zg{/youtube}