На Лозівщині селяни скаржаться, не отримують обіцяну допомогу від «Кернелу» +ft +vd

Пайовики, які віддали свої землі в оренду агрохолдингу «Кернел», незадоволені виконанням договору.

На Лозівщині жителі сіл Полтавське та Водолага – колишня Реводарівка – підписали договори оренди землі, за якими їхні ділянки оброблятиме агрохолдинг «Кернел», а люди натомість отримуватимуть гроші та допомогу орендарів. Але з часом отримати обіцяну підтримку від підприємства стало майже неможливо, зазначили  селяни.

Незадоволені люди вирішили провести зустріч, на яку запросили представника  «Кернелу».  Запланували виказати всі претензії. Запитувати збиралися про ремонт дороги, яку розбивають технікою, про умови договору, за якими ділянкою користується «Кернел», а земельний податок сплачують пайовики. Але ставити питання було нікому. На зустріч люди запрошували керівників «Лозівського ХПП» – представництва «Кернелу», але вони не прийшли.

Телефоном директор «Лозівського ХПП» Олександр Дейко пояснив журналістам ТРК «Сігма», про зустріч чув на рівні пліток, офіційного запрошення не отримував. Керівник зазначив,  підприємство допомагає по можливості, і зустріч не проігнорували б, якби отримали звернення. Щодо скарг наголосив, земельний податок холдинг не може виплачувати за своїх пайовиків, бо в них не переоформлені документи. Стосовно доріг зазначив, вони загального користування, там їздить техніка не тільки їхнього підприємства.


«Кернел» надає грошову підтримку селам Лозівського району,в яких обробляє землю, запевнив голова Лозівської РДА Сергій Красноперов. Із агропідприємством підписали договір соціального партнерства. Заступник голови РДА Андрій Шевченко повідомив, за півроку холдинг  дав району понад 100 тисяч гривень. Селяни зазначили, підтримку не відчувають, тому деякі думають розривати договори з орендарями.

  {youtube}56x_3_UxVas{/youtube}