У Лозовій вартість проїзду у маршрутках з 1 березня подорожчає на гривню +vd

Тепер містяни платитимуть по 4.50. 

Пенсіонерам скасували 3 пільгових місця на різних маршрутах, тепер вони платитимуть по 2 гривні. Безкоштовно, як і раніше, зможуть їздити лише 15 категорій пільговиків, таких у Лозовій 4.5 тисячі, пенсіонерів  – 21 тисяча. Серед пільговиків  – інваліди 1 групи, чорнобильці, афганці, учасники війни. Рішення про зміну вартості та умов проїзду прийняли на виконкомі міськради 28 лютого.

Лозівчани розповіли, до таких змін ставляться негативно, тому, за можливості, будуть менше їздити на маршрутках.

Пенсіонерам, яким зараз дуже скрутно і вони не зможуть платити навіть 2 гривні за проїзд, місто зможе оплачувати певну кількість поїздок, розповів секретар міськради Сергій Коба. Як працюватиме цей механізм у міськраді ще не визначили.

На засіданні робочої групи 27 лютого лозівські перевізники наголошували на тому, що тариф потрібно підняти до 5 гривень, адже вартість палива, мастил та запчастин значно зросла , крім того, за умовами конкурсу перевізників,  до кінця року  потрібно оновити автопарк.

Депутат міськради Олександр Мельник поцікавився, як підвищиться якість послуг для лозівчан, якщо проїзд подорожчає. Перевізник Олексій Криворучко відповів, маршрутки вже почали їздити частіше і тепер водії не чекають  повної загрузки автомобіля. Зокрема, на маршруті «Кільце-1», машини по зупинкам проїжджають кожні 10 хвилин, наголосив Олексій Криворучко.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=1SDhcpBGk_Y&feature=youtu.be{/youtube}