У Лозовій з 14 липня подорожчає вода +vd

Нові тарифи затвердили на засіданні виконкому 27 червня.

Мешканці  багатоповерхівок за водопостачання та водовідведення платитимуть 39.94 гривень  за 1 куб води, жителі приватного сектору – 39.45 гривень.

У порівнянні з нинішньою вартістю води та стоків, мешканці багатоповерхівок платитимуть більше на 65.5%, жителі приватного сектору – на 75%.

З 2012 року тарифи Лозовій встановлювала Національна комісія з питань регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з травня 2017 року ці повноваження переклали на місця, повідомив перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

З 2014 року тарифи Нацкомісія переглядала двічі – у січні та листопаді минулого року. Обидва рази змінювали лише ціну покупної води та електроенергії, інші складові залишалися на рівні цін 2013 року, зазначив головний водяник міста Іл’яс Калмуратов.

У новий тариф для мешканців багатоповерхівок заклали вартість повірки лічильників та вищу для усіх ціну на покупну воду – 3 гривні 38 копійок. Однак 29 червня Нацкомісія може її підвищити. Для того, аби компенсувати втрати, які від цього може зазнати «Лозоваводоканал», водяники заклали у тариф вищу рентабельність.

Керівники міста зазначили, рішення про підвищення тарифу на воду приймати важко, однак іншого виходу немає. У інакшому разі Лозова може взагалі залишитись без води. Віце-мер Валерій Крикун зазначив, лозівчани, які отримують субсидію, підвищення не відчують.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=PDdyfNIWDbY&feature=youtu.be{/youtube}