У Лозовій з’явився новий спосіб шахрайства

Шахраї виманюють інформацію про банківськи карти лозівчан через смс. Повідомлення надсилають вночі.

Вночі шахраї надсилають смс-повідомлення про те, що у людини змінюється номер телефону, відповідно доступ до банківської картки втрачений. Так зловмисники дізнаються інформацію про картку та знімають з неї гроші. Про це під час наради з правоохоронцями 19 червня повідомив начполіції Микола Пономар.

Правоохоронці також попросили лозівчан бути обережними, бо останнім часом почастішали випадки, коли начебто продавці брали передплату за товар, а потім просто зникали. За словами керівника Лозівської місцевої прокуратури Ігора Білодіда, траплялося, що містяни надіслали шахраю 60 тисяч гривень.

Під час зустрічі піднімали тему хуліганства ромів. За словами начальника відділу культури Алли Михайлової, почастішали випадки хуліганства ромів саме біля міського Палацу культури. Вплинути на їхню поведінку вдається патрульним та поліції. Однак як тільки правоохоронці йдуть, ситуація повторюється.Присутні домовилися створити комісію, до неї залучити правоохоронців, освітян, медиків, службу у справах дітей і провести спільні рейди. Із чергуванням біля міського Палацу культури обіцяли допомогти патрульні.

За словами секретаря міськради Сергія Коби, у Лозовій запрацювала програма «Безпечне місто» на її реалізацію з міського бюджету виділили 2 мільйони гривень. Зараз місто патрулюють 3 наряди по 2 патрульних. За кілька тижнів кількість патрульних збільшать до 40 чоловік. Нарікань лозівчан на роботу охоронців порядку не було.

За порядком на вулицях слідкуватимуть і камери відеонагляду. Зараз у Лозовій працюють 39 камер. Їхню кількість планують збільшити вдвічі, зазначив мер Лозової Сергій Зеленський. За його словами, саме відеоспостреження неодноразово допомагало розкривати правопорушення.

Обговорювали під час зустрічі і проблему розпиття спиртних напоїв у громадських місцях. Начальник управління економіки Сергій Гранкін зазначив, проект рішення міськради про обмеження продажу алкоголю вночі знаходиться на обговоренні. Найближчим часом рішення винесуть на розгляд міських депутатів, додав керівник.

Більше про нараду правоохоронців з керівництвом міста розповімо у «Новинах» 22 червня о 19.00.

Юлія Ковальська

2 коментарі

  1. МУ**РА ВАЩЕ ПОТЕРЯЛИ СТРАХ-ВОЗЛЕ “РОКСОЛАНЫ” ПО НОЧАМ БАБКИ СБИВАЮТ С ВЫПИХШИХ прохожих , А ВОЗЛЕ КАБАКОВ -Х**Н НАРИСУЕШЬ-А ЧЕ СТРЕМНО МУС***М -КОЛХОЗНИКАМ ПРОТИВ РЕАЛЬНІХМ ПАЦАНОВ ПОСТОЯТЬ.!?!? чЕ ПАНАМА -НАБРАЛ КОЛХОЗАНОВ-ПОПРАШАЕК????