О.Сукманова: Офіційна заява щодо спроби тиску на членів Комісії

Останні кілька днів невідомі здійснюють тиск на членів Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, щоб змусити їх прийняти потрібне комусь рішення. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

«Зараз на розгляді Комісії перебувають зустрічні скарги ТОВ «А.М. Смарт-Груп» та Кристалбанку. Напередодні засідання Комісії з розгляду цього питання всі її члени отримали на свої картки, відкриті в одному з банків (до якого, до речі, у нас є багато запитань щодо захисту персональних даних), по 2 тисячі гривень від невідомого відправника», – сказала Олена Сукманова.

Після цього, за її словами, члени комісії отримали смс-повідомлення, де було написано, що ці гроші є авансом за позитивне рішення у розгляді вищезазначеної скарги від однієї із сторін. У той же день, додала заступник Міністра, одному з членів комісії у публічному місці намагалися вручити пакет з невідомим вмістом. «Але історія на цьому не закінчилася. Вчора ввечері ми дізналися, що в реєстрі зареєстровано компанію, яка нібито входить до складу холдингу, який є стороною у справі. І, що найцікавіше, – засновниками цієї компанії були вписані чоловіки, дружини, батьки членів Комісії», – повідомила Олена Сукманова.

«Це означає, що хтось свідомо збирається маніпулювати цими фіктивними даними для дискредитації Комісії та Мін’юсту у разі прийняття невигідного для замовника цієї брудної кампанії рішення», – наголосила вона.

За її словами, Мін’юст не має компетенції звинувачувати когось в організації цієї кампанії. «Ми нікого не звинувачуємо, а просто розповідаємо факти. Ми не знаємо, хто це робить, але вже звернулися із заявою у правоохоронні органи, які і повинні поставити крапку у цій ситуації», – сказала заступник Міністра.

У той же час вона наголосила, що такі методи тиску на Комісію не спрацюють. «Хочу вас розчарувати: Комісія нікому не дозволить змусити її приймати потрібні комусь рішення. Ми діємо виключно відповідно до закону», – зазначила Олена Сукманова.

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/ofitsiyna-zayava-zastupnika-ministra-yustitsii-osukmanovoi-schodo-sprobi-tisku-na-chleniv-komisii

 

Прес-служба Міністерства юстиції України

 

{youtube}AzZ0LPslqmM{/youtube}