про підсумки опитування платників податків

Вісім з десяти платників позитивно оцінили роботу Лозівської ОДПІ

Такі підсумки проведеного у жовтні опитування платників податків щодо діяльності податкових органів та діючої системи оподаткування. Лозівською ОДПІ було отримано 156 анонімних анкет від платників, що мали змогу висловити свою думку з цього питання. 

Лише 2% з опитуваних на питання «Як Ви оцінюєте діяльність Державної податкової служби України» надали незадовільну оцінку, 12% задовольняє якість отриманих послуг. 56 % респондентів вважає, що у поточному роцi взаємовiдносини податкової з платниками суттєво змінились на краще, 28% – відмічають «деякі зміни на краще». Невдоволеними залишились 9% платників.

Лише 10 % вважає, що необхідно скасувати спрощену систему оподаткування – єдиний податок. Свою оцінку дали опитувані дiючій системі оподаткування в Українi. За «відмінно» та «добре» висловились 28 % та 40% платників відповідно. Різко негативно висловились 4%, решта опитуваних оцінила її як «задовільну».

Майже одноголосно висловились платники щодо розширення спілкування з податковою. Вони зацікавлені в проведенні тематичних семінарів, отриманні консультацій або іншої практичної допомоги. Цей результат неоднозначний. З одного боку він свідчить про довіру до податкової, як партнера, з іншого боку – це сигнал, що податкові норми потребують удосконалення та суттєвого спрощення. 

Найбільш активно прийняли участь у опитуванні громадяни у віковій категорії 30-39 років, що мають середню спеціальну освіту. Найбільш активну участь в акції приймали підприємці, їх було 38%.

Приємно, що цього року свою думку висловили більше респондентів ніж торік.  Дякуємо Вам за   активну громадську позицію, результати опитування будуть враховані у подальшій роботі Лозівської ОДПІ.