Фізична особа – підприємець змінив місце прописки. Які дії підприємця?

Згідно з Законом  зміна прізвища, ім‘я та по батькові або місця проживання підприємця підлягають обов‘язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів єдиного державного реєстру.

Фізична особа – підприємець змінив місце прописки. Які дії підприємця?

Згідно з Законом України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців”  зміна прізвища, ім‘я та по батькові або місця проживання фізичної особи – підприємця підлягають обов‘язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів єдиного державного реєстру.

Держреєстратор проводить державну реєстрацію зміни імені або місця проживання фізичної особи – підприємця та при цьому замінюється і свідоцтво про державну реєстрацію підприємця.

У разі, якщо нове місце проживання розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то реєстраційна справа передається за новим місцем обліку платника

Громадяни України, а також іноземці чи особа без громадянства, що перебувають на Україні на законних підставах, зобов‘язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання і письмово повідомити про це відповідний орган реєстрації протягом десяти днів.

Протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місця проживання підприємець зобов‘язаний передати за описом реєстраційну справу державному реєстратору за новим місцем проживання.

Отже, відповідно до діючого законодавства фізична особа – підприємець зобов‘язаний протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання, про що робиться відмітка у паспорті цієї фізичної особи, та згідно із вимогами статті 9 Закону про реєстрацію, внести зміни до відомостей про фізичну особу – підприємця, що тягне за собою зміну свідоцтва про державну реєстрацію.