Незнання закону не звільняє від відповідальності

ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує: лікарські засоби, що продаються без рецепта лікаря, перевозяться лише у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини)

Незнання закону не звільняє від відповідальності

До зони митного контролю у напрямку руху з України до Росії заїхав легковий автомобіль з двома особами – громадянами сусідньої держави. Формою проходження митного контролю чоловік та жінка обрали смугу спрощеного  митного контролю – «зелений коридор».

На підставі  аналізу й  оцінки  ризиків оперативниками було прийнято рішення провести митний огляд автомобіля.

Перед початком огляду росіяни заявили про відсутність у них товарів, заборонених або обмежених законодавством України для переміщення через митний кордон України. Однак, під час огляду автомобіля в багажному відділенні у сумці-косметичці серед інших ліків було виявлено пігулки в блістерах «Феназепам 1,0 мг». Сумка-косметичка та пігулки належали пасажирці. Відповідного рецепту на лікарський засіб вона не мала.

Так, громадянка Росії при проходженні митного контролю мала в багажі належний їй товар, який обмежений до переміщення через митний кордон України, та не задекларувала його при проведені усного декларування. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує: лікарські засоби, що продаються без рецепта лікаря, перевозяться лише у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини). У протилежному випадку особа повинна мати з собою рецепт на відповідний лікарський засіб. Такі лікарські засоби перевозяться лише у кількості, яка не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.