Про перевірки суб’єктів господарювання, які мають п’ять та більше РРО

Про перевірки субєктів господарювання, які мають пять та більше РРО (торгові мережі) і не виконують вимоги щодо подання до органів Міндоходів звітності, повязаної із застосуванням касових апаратів по дротових або бездротових каналах зв’язку.

Про перевірки суб’єктів господарювання, які мають п’ять та більше РРО

Листом від 17.07.2013 р. N 12036/7/99-99-22-01-03-17/800 Міндоходів нагадує, що з 01.01.2013 р. суб’єкти господарювання, які використовують РРО зобов’язані надавати електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків по дротових або бездротових каналах зв’язку за технологією Національного банку України.

Законом України від 21.06.2013 р. N 357-VII  відстрочено настання відповідальності за неподання електронної звітності, але суб’єкти господарювання, які використовують РРО та не забезпечують передачу звітної інформації до органів Міндоходів України, порушують вимоги законодавства.

З метою забезпечення виконання вимог слід провести, відповідно до норм Податкового кодексу України, перевірки суб’єктів господарювання, які мають пять та більше РРО (торгові мережі) і не виконують вимоги щодо подання до органів Міндоходів звітності, пов’язаної із застосуванням касових апаратів по дротових або бездротових каналах зв’язку.