Новини Лозівської ОДПІ від 17.03.2017

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном можна отримати в Центрах обслуговування платників

Платникам податків, які здійснюють господарську діяльність у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями для подачі заяв на оформлення ліцензій на право роздрібної торгівлі, подовження термінів діючих ліцензій та  переоформлення ліцензій – необхідно звертатися до  канцелярії Головного управління ДФС у Харківській області (м.Харків, вул..Пушкінська, 46) або до ЦОП (центрів обслуговування платників) Державних податкових інспекцій ГУ ДФС у Харківській області за місцем розташування торгівельних  об’єктів.

У заявах про видачу ліцензій додатково зазначаються:

● адреса місця торгівлі;

● перелік РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі та інформацію про модель,  модифікацію,  заводський номер,  виробника,  дата виготовлення РРО.

● реєстраційні номери посвідчень РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах ДФС.

  Розгляд заяви про видачу ліцензії здійснюється у такому порядку:

– перевіряє відповідність поданих документів законодавству України;

– здійснює перевірку фактичного надходження коштів за видачу ліцензії (дубліката) до бюджету;

– перевіряє відповідність поданих у заяві даних щодо РРО даним Державного реєстру РРО;

– здійснює обстеження наявності місця торгівлі в новоствореного суб’єкта господарювання або новоствореного місця торгівлі, зазначеного у заяві (за наявності ризиків відсутності місця торгівлі);

– приймає рішення про видачу ліцензії (дубліката) або готує вмотивоване рішення про відмову у видачі ліцензії;

– проводить видачу ліцензії або дубліката;

– вносить відповідні дані до ліцензійного реєстру та направляє відомості до Єдиного ліцензійного реєстру.

Рішення про відмову у видачі ліцензії приймається у разі:

– недостовірності даних у поданих заявником документах;

– невнесення плати за ліцензію;

– невідповідності розміру плати за ліцензію виду господарської діяльності, на провадження якого заявник подав документи;

– невідповідності поданих документів умовам провадження діяльності, що ліцензується.

Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видаються заявникові при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

  Платники податків можуть отримати оформлені, переоформлені та з подовженням дії ліцензії, як в ЦОП (центр обслуговування платників) Державних податкових інспекцій ГУ ДФС у Харківській області за місцем розташування торгівельних  об’єктів так і в управлінні  контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Харківській області (м.Харків, вул.Петра Болбочана,25).