Якщо уряд Яценюка не відправлять у відставку, на Україну чекає глибока політична криза та економічний занепад – Анатолій Гіршфельд +vd

Народний депутат Анатолій Гіршфельд 16 лютого послідовно проголосував за недовіру Кабінету Міністрів України. Про те, що уряд не проводить потрібних реформ, народний депутат говорив вже давно.

Переконаний, навіть враховуючи складні умови – війну, політичну, економічну кризу, Кабмін працював не ефективно. Уряд займався популізмом – показував лише видимість реформ для кредиторів, а про завтрашній день українців не думав, запевняє Анатолій Гіршфельд.

Політик пояснює, Кабмін не побудував дорожню карту розвитку України – не розробив чіткий план економічного зростання на перспективу 3, 4, 5 років, який дозволив би підвищувати зарплати, пенсії, соціальні стандарти.

На думку народного депутата, Кабмін не визначився, як підіймати провідні галузі держави, створювати робочі місця, наповнювати бюджет, а вижимав останнє новими податками і розраховував виключно на кредити, зробивши Україну не лише фінансово залежною, а й політично.

Змінити економічну та політичну ситуацію в країні можна було шляхом м’якого перезавантаження – висловивши недовіру уряду Арсенія Яценюка, говорить Анатолій Гіршфельд. Однак цього не відбулося. 16 лютого Верховна Рада провалила відставку Кабміну – з необхідних 226 постанова набрала лише 194 голоси.

Цю ситуацію народний депутат пояснює політичними «домовленостями». Аргументує, парламент визнав діяльність Кабміну незадовільною – за це проголосували 247 народних депутатів, однак наступне питання – недовіри уряду – підтримали тільки 194 обранці.

Станом на 17 лютого, розповідає Анатолій Гіршфельд, усі фракції ВР проводять засідання – обговорюють нереалізовану відставку уряду. Народний депутат сподівається, що Президенту, Кабміну, коаліції, спікеру ВР вистачить мудрості дати заслужену оцінку команді Яценюка. Інакше, запевняє народний депутат, на Україну чекає глибоке перезавантаження всіх гілок влади, чергові парламентські вибори. Як наслідок, Україна може втратити політичну підтримку Європи і світу, і отримати остаточну зневіру українців у владі.

Почнеться політична апатія, партії та їхні програми суттєво не зміняться, поглибиться політична криза, Україна нарощуватиме борги, економіка далі падатиме, прогнозує Анатолій Гіршфельд. За його словами, ситуація нині дійсно вкрай складна та ризикована, тому він чекає, що 18 лютого рішення щодо відставки уряду у Верховній Раді все-таки переглянуть. 

 {youtube}a4K0rDAhS2k{/youtube}