У Лозовій демонтували пам’ятник Леніну +vd

У Лозовій демонтували Леніна. З 7 ранку 8 квітня комунальники почали розбирати пам’ятник. 

Знімали 3 верхні частини близько 3 годин. 

Обережно розбирали гранітного вождя працівники «Теплоенерго». Його перевезуть на територію підприємства та поки що зберігатимуть там.

На пам’ятник вже є покупець – один з мешканців Лозової, розповів секретар міськради Сергій Коба.  Він зазначив, подальшу долю Леніна керівники міста вирішуватимуть разом з громадою міста.

На місці радянського вождя  планують встановити пам’ятник героям загиблим за незалежність України, але на це потрібні кошти, зауважив Сергій Коба.

Лозівчани до зносу пам’ятника  поставилися по-різному – одні шкодують, адже це – історія, інші переконують, Леніна давно треба було демонтувати.

4 квітня Лозівського Ілліча виключили з Державного реєстру нерухомих пам’яток України. 7 квітня розпорядження про демонтаж лозівського Леніна та ще 180 пам’ятників дав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін,  того ж дня відповідне рішення прийняли члени виконкому Лозівської міськради. І вже о 7 ранку наступного дня  комунальники почали розбирати пам’ятник на площі Соборності.

Демонтують Леніна не за бажанням керівників міста, а на вимогу  закону про засудження комуністичного минулого, нагадав секретар міськради Сергій Коба.  

          {youtube}MbtK-WkXDkk{/youtube}