У Лозовій ліквідовують наслідки негоди +vd

У Лозовій ліквідовують наслідки непогоди. В ніч з 18 на 19 липня була гроза та потужна злива. Через це затопило підземний перехід по Кооперативній та будинки лозівчан.

Об 11 годині у підземному переході по Кооперативній комунальники вже завершували відкачку води. Складніша ситуація склалася у жителів будинку 18Б, по вулиці Південна. Жителька будинку Анна  розповіла, під час зливи о 3 годині ночі вода стала підійматися з підлоги. Затопило і двір. Опади разом із сміттям потрапили у під’їзд. 

Анна разом з сином сиділи на столі, а вибиралися із квартири через вікно. Воду рятувальники відкачали. Жінка наголосила, коли надворі злива,  у себе вдома вона почувається, як на борту підводного човна.

В управлінні ЖКГ міськради повідомили, будинок по вулиці Південна знаходиться на балансі Міністерства інфраструктури, а не на балансі міста. Поки ситуацію із квартирою владнають, сім’ї запропонували переселитися, однак вони відмовилися, повідомила Тетяна Оридорога, заступник начальника управління ЖКГ міськради. За її словами, щодо ремонту будинку люди мають звертатися у Харків, у квартирно-експлуатаційну частину.

Будинок по вулиці Південна не єдиний, що затопило у місці. За інформацією лозівських рятувальників, до них зверталися і жителі будинку по вулиці Богдана Хмельницького та Свободи. Одразу після ліквідації затоплення по вулиці Південна рятувальники поїхали гасити пожежу у Хлібне, розповів головний пожежний Лозівщини Євген Шевченко. Там горів гараж та літня кухня.

У пожежі ніхто не постраждав, однак нанесений значний матеріальний збиток. Попередньо причина спалаху – замикання електропроводки через дію вологи від дощу. Через негоду було багато часткових відключень, додали надзвичайними.

Остаточний масштаб наслідків негоди у місті та районі посадовці зможуть озвучити завтра, 20 липня. Поки збирають інформацію.

{youtube}3Cl_sDE10jo{/youtube}