У Лозовій почали ремонтувати один із найбільших водопроводів – по проспекту Перемоги +vd

У Лозовій почали ремонтувати один із найбільших водопроводів, його довжина майже 2 кілометри. Робота складна та масштабна, тому під час ремонту можливі перебої з подачею води, повідомив заступник Лозівського міського голови Сергій Єршов. Однак, за його словами, їх намагатимуться мінімізувати.

Робота складна та масштабна – відремонтувати треба майже 2 кілометри водопроводу. У стару трубу затягують нову, однак перед цим треба провести масштабну підготовчу роботу, розповів Сергій Єршов. Загальна вартість проекту – 12 мільйонів гривень. На тендері обрали підрядника, який погодився виконувати роботи за меншу суму. 7 мільйонів на ремонт вже є. 6 з них надав Державний фонд регіонального розвитку, ще 1 мільйон виділяють з міського бюджету, додав Сергій Єршов.
Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова розробив схему оптимізації роботи водоканалу. За їхніми рекомендаціями, кожного року треба замінювати 4-5 кілометрів труб. Виконувати такі масштабні ремонти за рахунок бюджету дорого, тому місто активно співпрацює із установами, що можуть профінансувати подібні проекти.

Юлія Шаповалова

{youtube}f3M8IGNl33s{/youtube}