У Лозовій більше не відловлюватимуть безпритульних собак +vd

У Лозовій громадська організація захисників тварин «Маємо право-2» 16 січня за круглим столом зустрілася з керівниками Лозової. Обговорювали методи стерилізації та відлову бродяжок.

 На зустріч запросили також волонтерів з Первомайського та Харкова. Вони розповідали про свій досвід та досягнення. Наголосили, у Первомайському працює обладнане приміщення для стерилізації бродяжок, за рік вже є результати. Вже майже не залишилося не кліпсованих безпритульних тварин та значно знизилась кількість покусів – з 30 до 4 за рік. Волонтери запропонували  керівництву Лозової перейняти досвід сусідів. Наголосили,  зараз методи регулювання кількості безпритульних собак у місті не можна назвати гуманними.

За словами представників Лозівської ГО «Маємо право-2», керманичі домовлялись про відлов з організацією, яка тільки бере гроші за послуги, а насправді знаходить не агресивних тварин та просто вбиває їх. Секретар міськради Сергій Коба погодився, що найнята організація дійсно іноді відловлювала спокійних тварин. 

Захисників бродяжок підтримав і міський голова. Він зазначив, місто більше не заключатиме договорів на відлов. Сергій Зеленський наголосив, поки з бюджету місто може надати 40 тисяч гривень на стерилізацію. Керманич додав, волонтери можуть шукати приміщення для перетримки та стерилізації тварин, але за містом, щоб не було скарг від містян.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=yDNLhXKOjbg&feature=youtu.be{/youtube}