У Лозовій робоча група обстежила умови життя та наявність роботи у ромів+vd

Робочу групу створили 14 червня, і вже 16 червня вона вийшла на рейд. Перевірили 8 домоволодінь.У рейд вийшли поліціянти, депутати, квартальні голови, лікарі, комунальники та інші спеціалісти.

Секретар міськради Сергій Коба зазначив, за час перевірки незареєстрованих ромів не виявили, окрім чоловіка, що приїхав до сестри та шукає роботу. В деяких родинах виявили порушення: комунальні борги, сміття на подвір’ї та відсутність документів на житло, де проживає сім’я.
Були також пусті домоволодіння, члени комісії допускають, це пов’язано з протестними настроями жителів Авилівки, після поранення молодого чоловіка.
На перевірку міської влади роми реагували по-різному: деякі з розумінням ставилися до дій членів робочої групи – показували документи та проводили у свої будинки. Інші –
реагували агресивно.
Безробітних чоловіків ромської національності закликали до служби за контрактом у Збройних Силах. Деякі обіцяли завітати до військкомату найближчим часом.
Агресивну реакцію під час перевірки Сергій Коба пов’язує зі станом алкогольного сп’яніння, в якому перебували майже всі перевірені громадяни.
Нагадаємо, після того, як на Авилівці порізали хлопця, там ввели додаткове патрулювання груп швидкого реагування, а після візиту мера Лозової Сергія Зеленського до обласного керівництва поліції 15 червня, у Лозову направили ще й обласних поліціянтів на підтримку місцевих правоохоронців.

{youtube}qEV9XV_ZNR0{/youtube}